İstoç Oto ve Ticaret Merkezi, Askar Plaza,
Kat:2, No:22-23, 34214
Bağcılar-İSTANBUL

T: +90 212 911 87 00
M: info@tts.com.tr

Çerez Politikası

Çerez Politikası, Gizlilik Politikası, TTS Çerez Bilgilendirme Metni

TTS ULUSLARARASI NAKLİYAT VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ olarak, siz www.tts.com.tr ziyaretçilerimize ait kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelerine uygun olarak işlenmesi ve korunması için azami hassasiyeti göstermekteyiz.

Şirketimizin KVKK mevzuatından doğan aydınlatma yükümlülüğü kapsamında sizleri, işbu İşbu TTS Çerez Bilgilendirme Metni ile Şirketimiz tarafından kullanılan çerezler ve bu vasıtayla işlenen kişisel verileriniz hakkında bilgilendirmek isteriz.

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verileriniz

Hangi Çerez Türlerini Kullanmaktayız?

Çerezler (cookies) bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Dolayısıyla, Sitelerimizi ziyaret etmenizle kullandığımız çerezler cihazınızda site ziyaretinize ilişkin bilgi saklanmasını ve bu bilgilerin sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

Sitelerimiz tarafından oluşturulan ve sadece Sitelerimiz tarafından okunabilen çerezler birincil çerezlerdir.

Sitelerimizde sunulan içerik, erişim adresindeki alan adı dışında başka alan adları üzerinden de sağlanmaktadır. Bu gibi durumda her bir alan adı kendine münhasır üçüncü taraf çerezler yaratmaktadır.

Sitelerimizde kullandığımız çerez türleri ile bu çerezleri kullanım amaçlarımız aşağıdaki gibidir:  

1- Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, Sitelerimizi kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup internet tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.

2- Kalıcı Çerezler

Bu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.

3- Zorunlu Çerezler

Sitelerimizin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, Sitelerimizin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.

4- İşlevsel ve Analitik Çerezler

Sitelerimizi ziyaretiniz sırasındaki davranış ve tercihlerinizin hatırlanması, Sitelerimizin etkin bir şekilde kullanılması, Sitelerimizin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Bu çerezler vasıtasıyla örneğin Sitelerimizin görüntülenme dil tercihiniz işlenir.

5- Takip Çerezleri

Takip çerezleri Sitelerimizi ve Sitelerimiz üzerinden üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşleştirilmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler tercih ve davranışlarınızı toplamak ve ancak anonimleştirerek reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi maksatlarıyla işlenmektedir ve kullanılmaktadır.  Diğer bir ifade ile bu tip çerezleri kimliğinizi belirlemek veya şahsınıza özel kararlar almak için kullanılmayacağımızı belirtmek isteriz. Takip çerezleri ancak açık rızanız dâhilinde kullanılacaktır.

Sitelerimizde kullandığımız üçüncü taraf çerezler ile sizlere daha verimli ve işlevsel bir internet deneyimi sunmayı amaçlamaktayız.  Bu üçüncü kişi hizmet sağlayıcılar ile Şirketimiz arasında KVKK mevzuatı uyarınca KVKK Gizlilik Sözleşmesi akdedilmiş olup bu kişiler tarafından Şirketimiz adına elde edilen kişisel verilerinizin güvenliği garanti altına alınmıştır.

Çerezlerin Saklanması ve Erişilmesi

Sitelerimiz tarafından oluşturulan çerezler Sitelerimize erişim için kullandığınız internet sitesi tarayıcınız tarafından bilgisayarınızda saklanmaktadır. Bu çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (http://www.tts.com.tr) altında sunulan Sitelerimiz tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür.

Çerezleri Kabul Etmek Sizin Elinizde

Internet tarayıcılarınız genellikle ziyaret ettiğiniz sitelerde kullanılan çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. Internet sitelerimizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek şekilde ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve Sitelerimize erişim sağlamanızı ya da Sitelerimizin çeşitli işlevlerinden yararlanmanızı engelleyebilir.

Tarayıcınızı çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

Diğer yandan, tarayıcınız üzerinden cihazınızda kaydedilen çerezleri silebilir veya bu çerezlerin listesini ve değerlerini görebilir ve takip edebilirsiniz. Aşağıda listelenen tarayıcılardan kullanmakta olduğunuza tıklayarak çerez yönetimlerine ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.

İnternet Sitesi Analizi

İnternet sitemiz 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ABD adresinde yerleşik olan Google Inc.’in (“Google“) internet analizi hizmetleri sunan Google Analytics’i kullanmaktadır.

Önceden verdiğiniz onay doğrultusunda veya yukarıdaki kurallar doğrultusunda, Google bizim adımıza internet sitemizi kullanımlarınızı analiz edecektir. Bu amaçla, yukarıda detaylı olarak tanımlanan, ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, Çerezleri kullanıyoruz. İnternet sitesini kullanırken Google tarafından toplanan bilgiler (örneğin başvuran URL‘ler, internet sitemizin hangi sayfalarını ziyaret ettiğinize ilişkin bilgi, tarayıcınızın tipi, dil seçenekleriniz, işletim sisteminiz, ekranınızın çözünürlüğü) ABD’deki bir Google sunucusuna gönderilir ve burada depolanır ve analiz edilir. İlgili sonuçlar anonim şekilde bize sunulabilecektir. Bu süreçte, kullanım bilgileriniz tam IP adresinizle ilişkilendirilmeyebilecektir. Google tarafından sunulan IP anonimleştirme fonksiyonu etkinleştirilmiştir. Bu fonksiyon ile IP adresinizin son 8 hanesi (IPv4 tipi) veya son 80 bit’lerini (IPv6 tipi) silinebilecektir. Ayrıca, Google, ABD’de verilerin işlenmesi için yeterli korumanın sağlandığını belirten AB-ABD Gizlilik Kalkanı (Privacy Shield) kapsamında tasdiklenmiştir.

İnternet sitesi analizine ilişkin verdiğiniz onayı, Google tarafından sunulan Browser Plugin (Tarayıcı Eklenti) programını yükleyerek ve yerleştirerek veya Çerezden vazgeçme (opt-out) ayarının bulunduğu yukarıdaki tabloda onaylarınızı yöneterek her zaman geri alabilirsiniz. Her iki hal de, eklentiyi yerleştirdiğiniz tarayıcıdan internet sitesine girmeniz ve Çerezden vazgeçmeyi (opt-out) iptal etmemeniz şartıyla internet sitesi kullanımınıza ilişkin analizi engelleyecektir.

Google Analytics’e ilişkin ek bilgi edinmek için Google Analytics Hizmet Koşulları, Google Analytics güvenlik ve mahremiyet ilkeleri ve Google Gizlilik Politikası sayfalarına bakınız.

Kişisel Verilerinizin Güvenliği

Çerezler işbu Çerez Bilgilendirme Metni’nde belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup tüm ilgili işlemler KVKK mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından KVKK mevzuatına uygun olarak işlenmekte, saklanmakta ve güvenliği sağlanmaktadır.

Sitelerimiz tarafından işlenen kişisel verileriniz hakkında daha detaylı bilgi için lütfen www.tts.com.tr adresinde yer alan TTS Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’ndan okuyunuz.

Bilgi Edinme Hakkınız

KVKK Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında, Şirketimize başvurarak kişisel verilerinizin; (i) işlenip işlenmediğini öğrenme; (ii) işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (iii) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme, eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme; (iv) KVKK Kanunu’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme; (v) kişisel verilerinizin KVKK Kanunu’nun 7. maddesi kapsamında silinmesi ve yok edilmesi ve eksik/yanlış işlenmiş kişisel verilerinin düzeltilmesi taleplerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; (vi) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, (vii) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu bildiririz.

Bilgi Edinme Formunu web sitemizden temin edebilirsiniz. İşbu TS Çerez Bilgilendirme Metni hakkında sorunuz olması halinde lütfen KVKK Yetkilisi ile irtibata geçiniz.

KVKK Yetkilisi: …………………………..

İşbu Çerez Bilgilendirme Metni, değişen süreçlerimiz dolayısıyla KVKK mevzuata uyum sağlamak amacıyla güncellenebilecektir. Otomatik e-posta gönderim listemizde yer alıyorsanız, güncellemelerimiz size e-posta yolu ile bildirilecektir. Otomatik e-posta gönderim listemizde yer almıyor iseniz güncellemeler için sitemizi sık sık ziyaret etmenizi rica ederiz.

İstoç Oto ve Ticaret Merkezi, Askar Plaza, Kat:2, No:22-23 34214 Bağcılar İstanbul
T: +90 212 911 87 00 F: +90 212 911 87 20